Sur-Vultur - prima parte

Vremea asta ma predispune la visare. Si cel mai bine fac asta cu pisica in brate , culcusite la caldura si cu ochii intr-un basm. Asa ca m-am hotarat sa va iau si pe voi in cartea preferata a copilariei mele si sa dam o tura printr-o lume veche  plina de  magie :)

( Scris pe blog exact cum l-am gasit in cartea lui Dumitru Stancescu)

Odata, pe vremea de demult , cand mancau soarecii pe pisici si erau mai inalti ai pitici , adica asa vine vorba , da' eu spui adevarat, s-a intamplat de a varsat stapanul pasarilor din lumea asta cinci kile de mei si a buciumat din bucium ca sa se stranga toti supusii lui pe pamant sa imparta meiul frateste.
Pasarile , cum au auzit buciumul, cum s-au adunat, care de pe unde erau , de au impartit meiul parte dreapta , asa cum le-a fost pioruncit stapanul. Dar , dupa imparteala - vezi dumneata cum s-a potrivit! - a prisosit un bob. Prisosind al bob , s-au repezit toti , unul ca sa-l ia el, alilalt ca lui i se cuvine , s-a ajuns treaba din vorba-n vorba de s-a facut o bataie asa de din cale afara , ca, cica , care a scapat , a ascapat mai schilod , mai ciontit , cum a putut, in sfarsit , dar care a murit , apoi a murit de tot.
Din asta bataie a ramas beteag de aripa si Sur-Vultur , nazdravanul de pe taramul alilalt , care cum s-a simtit ca-l doare aripa , a dat dosul tiris - grapis , si el cum a putut , intr-o padure mare cu copaci groosi- grosi!... de nu era in puterea omului sa-i fi coprins in brate , si inalti de nu le puteai vedea varfurile , sa fi avut cinci perechi de ochi , si sa asezat p-o craca , cam in marginea ei. Acolo daca s-a asezat , n-a stat mult si iaca s-a pomenit c-un vanator ca intinde pusca sa-l impusce.
- Mai crestine , zise Sur -Vultur, cum vazu asa , lasa pusca jos , nu ma omori , ci ia-ma de ma du acasa si ma araneste ca ti-oi prinde si eu bine candva.
Vanatorul , auzindu-l vorbind omeneste , lasa pusca jos pana sfarsi , iar dupa ce o sfrirsi iar o intinse spre el.


[Va continua.
Noapte buna , copii!- si ai mai mici si ai mai mari :) ]

Etichete: , , , , , ,