Lupta impotriva fracturarii hidraulice

           De 2 luni se duce o lupta continua impotriva a doua dezastre economice si ecologice majore care vor afecta Romania fara nicio sansa de salvare pentru ca nu exista nici resursele financiare de a face asta si nici interesul celor care sunt pusi sa ne reprezinte , dar care se fac ca ploua.
          De 2 luni o mare parte din Romania s-a desteptat si se lupta pentru viitorul sau. Incepand cu 1 septembrie  au inceput sa isi ceara dreptul de a fi ascultati de cei pe care i-au ales , de a opri proiecte daunatoare lor si copiilor lor , de a salva Romania prin pastrarea muntilor , apelor curate, si ridicarea economiei prin metode sanatoase. Alesii nostri sunt surzi la cerintele noastre , orbi la efectele pe care aceste investitii vor avea asupra poporului lor si incantati de spaga groasa pe care au luat-o pentru toata viata. Astfel a inceput o lupta indarjita, pe termen lung , o lupta care naste o noua societate cuvila, care se gandeste la mai mult decat lungul nasului si la cum sa isi umfle burta.
          Daca inca nu ati aflat dupa aceste 2 luni de ce oamenii se opun fracturarii hidraulice si mineritului cu cianuri in toata tara si in afara tarii , iata o scurta prezentare a efectelor
- fracturarii hidraulice    care   implica injectarea in sol, sub presiune enorma, a unei cantitati enorme de apa ametecata cu peste 500 DE SUBSTANTE TOXICE CE POLUEAZA PANZA FREATICA ; din aceste substante 38 sunt extrem de toxice pentru sanatate , iar altele 8 sunt clasate drept cancerigene.
      ->CUTREMURELE - dovada concreta avem chiar in tara noastra, la Izvoarele, Galati , unde s-a inceput acest procest si rezultatul a fost o serie de cutremure care au ingrozit toti locuitorii din Izvoarele : cate 10 pe zi!
    -> CONTAMINAREA CHIMICA SI RADIOACTIVA A PANZEI FREATICE , deoarece aceste chimicale se scurg fara a putea fi impiedicate in vreun fel in apa potabila si astfel se va ajunge la o criza nationala de apa. De ce nationala? Pentru ca 70 la suta din tara este vanduta companiilor straine pentru explorarea gazelor de sist prin metoda hidraulica. Companii care , la ele in tara si in alte tari au interzisa practicarea acestei metode de extragere. Iar noi nici macar nu am fost intrebati si informati in legatura cu aceste asa zise investitii de viitor , nu au fost sondaje, nu ni s-a explicat cum ne poate afecta si cum de au ajuns sa detina atat pamant in tara noastra fara sa intampine vreo rezistenta sau sa se stie de actiunile lor. Totul a fost prins intr-o tacere menita sa ne mentina linistiti, fara sa ii incurcam.
   -> aparitia unor GAZE PERICULOASE  IN ATMOSFERA care pe raza de 1 km CAUZEAZA CANCER , dificultati de respiratie, boli de piele , boli ale sistemului nervos
->producatorii de alimente vor fi falimentati din cauza solurilor toxice si radioactive rezultate de fracturarea hidraulica
    Iar daca aceste aspecte nu va intereseaza si inca mai credeti ca exploatarea gazelor de sist astfel e o investitie buna pentru economie, aflati ca nici macar asta nu este adevarat :  gazele vor fi exploatate de catre straini ca apoi sa ne fie vandute noua la un pret de 4-5 ori mai mare!!! Aceasta resursa este data pentru o redeventa de doar 3,5 % !
   Si daca se incepe la Baile Felix si pe tot litorarul romanesc aceasta explorare/ exploatare , atunci putem sa ne luam adio de la turism si economia locala : nu va ma exista mare si plaja la noi in tara, peste sanatos, fructe si legume bune , izvoare vindecatoare!

  Nu credeti toti ce se spune la televizor. In zilele noastre , cu atatea alte mijloace de informare, altele decat presa clasica si televizorul - ambele canale media fiind cu gura astupata de spaga - este o crima sa nu ne informam, sa nu cercetam si sa reactionam. Sa ne amintim ca stramosii nostrii au luptat pentru pamantul lor, aerul pur si pentru a-si pastra adevaratele valori intacte! Sa ne asemanam mai mult cu ei decat cu ciobanul de 'Miorita' , sa nu mai fim o natie de oi conduse de lupi!

   Pentru moment inchei aici, dar urmatoare
a postare va demonta mitul ( pe care sper ca il mai cred doar copii) ca proiectul de minerit cu cianuri este unul bun pentru Romania !
Va urez sa aveti dorinta de a cerceta adevarul, de a nu va mai lasa manipulati si de a va alatura luptelor impotriva fracturarii hidraulice si cianurii care se dau pe tot parcursul Romaniei si in afara ei!

Etichete: , , , , , , , ,