Pagini

joi, 5 decembrie 2013

Marea Uleiada

      Dragii mei, cu toti ne impiedicam de uleiul folosit in bucatarie : unde il aruncam, cum il aruncam? ne infunda tevile , e greu de curatat din chiuveta si e si toxic. Uleiurile uzate nu sunt biodegradabile, iar expunerea lor, chiar și accidentală, în mediul înconjurător afectează grav ecosistemul, dar și pe noi :uleiul alimentar și toată familia lui, strică și înfundă canalizări.
    Asa ca intrebarea ramane : ce facem cu ele? Eu am gasit raspunsul la intrebarea asta : simplu si eficient si fara probleme : donam uleiul uzat din bucatarie. Cum asa? Niste oameni de bine au venit cu o idee ingenioasa : colectarea uleiului uzat , cu ajutorul cargo-bike-urilor  ( asa cum ii sta si mai bine unui proiect bio, nu cu masina). Tot ce trebuie sa faceti este sa colectati uleiul in recipiente : de 1 litru, 5 litri...sticle, galetuse, bidonase, nu conteaza, numai sa aiba capacul bine strans si sa ii anuntati pe cei de la Uleiosu.com 
  Ce se face cu uleiul acesta? Aceste deșeuri sunt colectate, tratate , filtrate și reintroduse în circuitul economic sub altă formă. Cei de la Uleiosul ne informeaza  :
 " Colectarea deşeurilor are ca scop protejarea mediului şi economisirea unor resurse naturale prin reutilizarea părţilor recuperabile.
Prin recuperare se înţelege extragerea din deşeuri a resurselor care pot fi refolosite. Recuperarea poate fi făcută prin reciclare, reutilizare, regenerare sau orice alt proces de extragere a materiilor prime auxiliare. Poate fi recuperată atât partea materială, cât şi cea energetică. Materialele pot fi refolosite pentru a produce noi bunuri, iar energia poate fi convertită în energie electrică. Ca şi în cazul eliminării, recuperarea trebuie făcută fără a periclita sănătatea oamenilor şi fără utilizarea unor procese sau metode care pot fi dăunătoare pentru mediu. "
  E bine sa stim ca acest deșeu este o sursă de energie alternativă. Uleiul alimentar uzat poate fi transformat în combustibili alternativi, lumânări și altele. Aruncarea lui în canalizare reprezintă o risipă și costuri suplimentare pentru consumatorul casnic.
  Si daca mai vreti inca un motiv pentru a recicla acest ulei ( fara nicio bataie de cap) , atunci trebuie sa aflati ca acesta deterioreaza si infunda canalizarile, poluaza apa, solul, dar, corect utilizat se poate transforma in energie alternativa, combustibili, lumanari. :).
   Mai multe informatii gasiti la www.uleiosul.com  .  Haideti sa ne implicam!
  Seara buna si haideti la marea uleiada!

poza de pe site www.uleiosul.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu